Tagtik

Kopen op Black Friday of tijdens de solden?

Binnenkort is het opnieuw Black Friday, namelijk op de vierde vrijdag van november, de dag na Thanksgiving. Liet jij je al verleiden om op die dag aankopen te doen? Of wacht je liever tot de solden?

Bij ons is Black Friday, onder meer door de sociale media, een belangrijke koopdag. Ook Comeos, de organisatie die de grote winkelketens in België verenigt, steunt dit evenement.

Als consument wil je natuurlijk weten of je écht voordeel kan doen door te kopen op Black Friday.

Solden interessanter?
Op Black Friday zijn het vooral de grote ketens die uitpakken met kortingen. Kleine winkels kunnen simpelweg die grote kortingen niet geven. Als reactie op Black Friday zijn er zelfs winkels die sluiten op die dag (Dille en Kamille, Xandres …)

Radio 2 geeft goede raad voor wie toch op die dag aankopen wil doen:
Laat je niet opjutten. Actiedagen geven je het gevoel dat het “nu of nooit” is. Dat klopt niet. Na Black Friday komen er weer nieuwe kortingsperiodes. Een maand later starten reeds de wintersolden.

De soldenperiode blijft de meest interessante periode om koopjes te doen. Het is de enige periode waarin winkels met verlies mogen verkopen.

Bij elektronica vind je meestal de beste prijzen op het moment dat er een nieuwe versie van een toestel op de markt komt. De vorige versie van een smartphone wordt plots goedkoper op de dag dat de nieuwe versie uitkomt en die periode komt uiteraard niet altijd overeen met de koopjesdagen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren