Tagtik

Wedden? Zo at je chocolade nog nooit!

Een chocolaatje bij de koffie, als dessert of gewoon als tussendoortje? Zo kennen we chocolade! Over heel de wereld zijn gereputeerde wetenschappelijke centra, voedingsinstituten en marketingbureaus echter bezig met projecten om chocolade een nieuwe invulling te geven.
Men gaat op zoek naar verrassende combinaties met chocolade.

Proefde je deze combinaties al met chocolade?
Melkchocolade gaat goed samen met zwarte thee, boter, aardbeien en … mozzarella.
Zwarte chocolade is lekker in combinatie met kaas (gruyère, emmental en gorgonzola), foie gras, gebakken spek en ham.
Ook andere combinaties met onder meer komkommer, bloemkool, kaviaar, peer, appel, fruitbier en gember zouden lekker zijn.

Volgende gerechtjes blijken het ook goed te doen met chocolade:
-biefstuk met een bearnaisesaus met witte chocolade
-croque-monsieur met Parmezaanse kaas en chocolade met minstens 60% cacao
-een dessert met gin, tonic, room en witte chocolade is ook een lekkere suggestie

Al gedacht aan chocolade met superfoods?
Zeker het proberen waard:
-pure chocolade met chiazaadjes (een superfood dat rijk is aan gezonde stoffen)
-avocadosalade met pure chocolade: plet de avocado met de pure chocolade, een scheutje olijfolie en enkele druppels sojasaus en je krijgt een heerlijke dressing!
-een smoothie van gojibessen, blauwe bessen, een banaan, kokosmelk en witte chocolade. De bessen week je vooraf en gewoon alles mixen in de blender.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren