Tagtik

Zo maak je die perfecte tomaat garnaal

We weten het ondertussen: de garnaal is verkozen tot ‘vis van het jaar’. We kennen de grijze garnalen het best van het gerecht ‘tomaat- garnaal’. Het is nog steeds een van de populairste Belgische (voor)gerechten. En terecht want je hebt er weinig voor nodig. Hou het vooral lekker en puur. Kies basisproducten van goede kwaliteit en laat fantasietjes achterwege.

Nodig voor 4 personen:
200 g verse grijze garnalen (gepeld) – 4 tomaten – een halve krop sla – wat platte peterselie – 1 rode ui – 2 eetlepels mayonaise – zwarte peper van de molen en zout
Zo ga je te werk:
Verwijder de steeltjes en snijd een kruis onderaan de tomaten. Dompel ze 10 seconden onder in kokend water zodat je ze makkelijk kan ontvellen (=emonderen). Snijd voorzichtig mooi horizontaal een hoedje van de tomaten en hol ze met een koffielepel uit. Verwijder ook de zaadlijsten, het taaie deel onder het steeltje en het vlezige middenstuk.
Laat ze vervolgens ondersteboven uitlekken op een rooster of keukenpapier.
Doe de garnalen in een mengschaal en voeg er wat (liefst zelfgemaakte) mayonaise bij. Roer voorzichtig om. Zorg ervoor dat de garnalen niet ‘zwemmen’ in de mayonaise. Indien gewenst kan je enkele druppels citroensap toevoegen. Kruid met peper van de molen en zout.
Vul de tomaten met het garnalenmengsel en plaats het hoedje er op. Hou wat garnalen over om rond de tomaat te verdelen.
Snij de ui in dunne ringen, snipper de peterselieblaadjes fijn en versier hiermee de tomaat die je op enkele fijngesneden slablaadjes hebt gelegd. Verdeel de rest van de garnalen rond de tomaat.

Smakelijk!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren