Tagtik

Belg krijgt plots 2.000 miljard euro

Heel even mocht de Belg Luc Mahieux zich de rijkste mens ter wereld noemen. Luc won geen fortuin met de loterij of verdiende geen kapitaal op de beurs, maar kreeg het astronomische bedrag per ongeluk gestort op zijn rekening.

Luc Mahieux moest even met zijn ogen knipperen toen hij zijn rekening checkte en merkte dat een onbekende plots 2.000 miljard euro op zijn rekening had gestort. De Belg contacteerde meteen zijn bank.

De ongelofelijke storting kwam er nadat Luc een betaling naar een frauduleuze website liet stopzetten. "Toen ik merkte dat er plots maandelijks 34,90 euro van mijn rekening ging door die website, wilde ik dat kunnen stopzetten." Toen merkte de Belg dat hetzelfde rekeningnummer dat maandelijks de 34.90 euro van zijn rekening haalde, hem plots 2.000 miljard euro had gestort. De man liet zijn rekening onmiddellijk blokkeren. Hierdoor is zijn bankrekening niet meer toegankelijk en kan hij dus ook niet meer aan het bedrag dat hem voor even de allerrijkste man ter wereld maakte. Het bedrag is afkomstig van de frauduleuze site waarop Luc zijn kredietkaartgegevens achterliet.

Nadat hij zijn verhaal deelde op Facebook, kreeg hij plots duizenden vriendschapsverzoeken op sociale media.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren