Tagtik

Coucke begraaft Eurostadion

Na de overname van Anderlecht door Marc Coucke sprak kandidaat-overnemer Paul Gheysens de hoop uit dat hij met de club nog rond de tafel kon zitten voor de bouw van het Eurostadion waarin Anderlecht de voornaamste huurder moest worden.

Op de persconferentie van vrijdagnamiddag kon uit de woorden van de huidige voorzitter van KV Oostende worden opgemaakt dat hij de medewerking van Anderlecht aan de bouw van het nieuwe stadion op Parking C van de Heizel zo goed als uitsluit.

In het verleden was Coucke immers ook aandeelhouder van LOSC, de Franse eersteklasser uit Rijsel. Daar zag hij dat een club maar beter eigenaar is van zijn eigen stadion. "Ik heb besloten dat een ploeg beter werkt als ze een eigen stadion heeft. Dat is beter voor de toekomst van de club. Maar het comfort van de supporters is ook heel belangrijk. Dat zijn de dingen die ik in overweging zal nemen", zo staat bij Sporza te lezen.

Vanaf 1 maart 2018 wordt Marc Coucke voorzitter van Anderlecht. Roger Van der Stock, de huidige voorzitter, wordt dan erevoorzitter.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren