Tagtik

Eurowings schenkt Brussel expertisecentrum

"Brussels Airlines zal blijven bestaan, er komt geen sociaal plan, geen bloedbad", met deze woorden probeerde de voorzitter van de SN Airholding Etienne Davignon maandagavond na de Raad van Bestuur in Duitsland de pers en vakbonden te sussen. Na het ontslag van CEO Bernard Gustin staan de vakbonden en werknemers van Brussels Airlines op hun achterste poten.

Deze ochtend kwam Thorsten Dirks, CEO van Eurowings, de lagekostendochter van Lufthansa, naar Brussel voor een topoverleg met de vakbonden van Brussels Airlines en het personeel. Brussels Airlines zal namelijk geïntegreerd worden in Eurowings. Na het ontslag van de CEO van Brussels Airlines Bernard Gustin en zijn financieel directeur, is de onzekerheid echter toegeslagen bij de werknemers.

Deze voormiddag kregen de verschillende vakbonden allen één uur de tijd om vragen te stellen aan de CEO van Eurowings.

Uit de eerste berichten die ons bereiken, blijkt dat Brussels Airlines een Belgisch bedrijf blijft en een 'doorslaggevende' rol zal spelen in de toekomst van Eurowings. "Brussels Airlines wordt geen Belgische kopie van Ryanair", verzekert CEO Thorsten Dirks van de Eurowings Group woensdagochtend vanuit Brussel. "Er zijn wel veranderingen op til, zeker bij de ondersteunende diensten, maar daarover belooft de topman openheid en sociale dialoog om oplossingen te zoeken", klinkt het.

Eurowings wil in Brussel een expertisecentrum voor langeafstandsvluchten oprichten. Dat schrijft De Tijd woensdag en dit wordt bevestigd door de vakbonden. Met het 'Lang Haul Center of Excellence' krijgt Brussel een leidende rol in de snel groeiende langeafstandsoperaties van de Eurowings-groep.

Na het gesprek van vandaag zijn de vakbonden enigszins gerustgesteld, zij zullen dan ook niet meteen acties plannen. Op 12 maart zitten de vakbonden opnieuw samen met de CEO van Eurowings.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren