Tagtik

Nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij creëert 600 banen

Binnenkort zal het eerste vliegtuig van Air Belgium in het luchtruim vliegen. De Belgische luchtvaartmaatschappij werd twee jaar geleden opgericht, maar gaat weldra effectief van start. Air Belgium zal vluchten aanbieden tussen België en China.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij schept maar liefst 600 banen, 360 hiervan bij de maatschappij zelf en de rest op de luchthaven. Air Belgium beschikt over vier vliegtuigen en ambieert jaarlijks 500.000 passagiers op hun bestemming te brengen. De komende tien jaar zal de Belgische maatschappij vliegen vanop Charleroi.

Op Brussels South Charleroi Airport komt een nieuwe terminal en de landingspiste wordt er verlengd met 700 meter, tot 3.200 meter. In het begin zal Air Belgium enkel tussen Charleroi en Hong Kong vliegen en het biedt daarmee een heel specifiek aanbod.

Terwijl de luchtvaartbusiness in Europa en Amerika al enorm concurrentieel is, zullen de komende twee decennia een miljard meer Chinezen het vliegtuig nemen. Dat komt omdat de middenklasse in China fel groeit. Hierdoor hebben steeds meer Chinezen geld om het vliegtuig te nemen. De Griekse CEO van Air Belgium, Nikci Terzakis, richt zich daarom op de vluchten tussen België en China.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren