Tagtik

Recordjaar voor Lotus Bakeries

Lotus Bakeries draaide vorig jaar een recordomzet van 524 miljoen euro. Dat is een stijging van 3.3 procent tegenover 2016. Lotus bakte vorig jaar maar liefst 45 miljoen kilo speculoos.

Deze recordomzet komt er door twee toppers die het Oost-Vlaamse Lotus Bakeries produceert en verkoopt. Enerzijds blijft de klassieke speculoos razend populair. Bij ons ligt deze in de winkel onder de naam Lotus, in andere landen gaat deze naar de consument als Biscoff. Anderzijds scoort Lotus Bakeries enorm met de zogenaamde 'natuurlijke tussendoortjes' zoals Nakd, Trek en Bear. In Engeland kende deze tweede categorie een grote groei en ook de introductie van deze van oorsprong Britse producten, verliep vlot in 2017. Dit jaar verwacht de directie dat deze natuurlijke tussendoortjes ook België en Frankrijk zullen veroveren.

Door deze stijgende omzet en vraag, zal Lotus een extra productielijn opstarten in Lembeke. Ook in de VS, meer specifiek in Mebane in de oostelijke deelstaat North Carolina, zal Lotus een fabriek bouwen waar speculoos van de band zal rollen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren