Tagtik

VBO boos op minister Peeters

Het Agentschap Wegen en Verkeer en minister van Werk Kris Peeters hadden donderdagavond opgeroepen om vrijdagochtend zoveel mogelijk thuis te werken. Het KMI voorspelde immers sneeuw en een moeilijke ochtendspits. Vrijdagochtend bleek de ochtendspits heel rustig. VBO-topman Pieter Timmermans is niet te spreken over het 'thuiswerkalarm'.

"Ik roep op tot gezond verstand en ik zou een beetje terughoudendheid willen vragen van de mensen van het KMI", aldus Timmermans vrijdagochtend op Radio 1. "Gisteravond zegt men dat er grote problemen zullen zijn voor de ochtendspits en dat alles in de soep gaat draaien. Maar vanmorgen is er niets gebeurd."

Volgens Timmermans is het niet aan het KMI, het Agentschap Wegen en Verkeer en de minister van Werk om te beslissen of mensen thuis mogen blijven werken: "Zij moeten informatie geven over de verwachtingen en dan moeten de bedrijven samen met hun werknemers zich daarop organiseren. Dat is de normale gang van zaken. Het laatste woord ligt bij de werkgevers."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Radio 1, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren