Tagtik

Zorgt escape room voor meer interesse in zorgsector?

Tegenwoordig rijzen escape rooms in Vlaanderen als paddestoelen uit de grond. Deze populaire vrijetijdsbestedingen zijn immers ideaal om met een groepje vrienden of collega's te doen. Bij dit interactief spel wordt een groep mensen in één of meerdere thematische kamers opgesloten. Door het oplossen van raadsels en het vervullen van opdrachten binnen een bepaalde tijdsduur, raakt de groep uiteindelijk opnieuw uit de kamer.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en minister van Welzijn Jo Vandeurzen willen van dit populaire concept gebruik maken om jongeren warm te maken voor een job in de zorgsector, waar er een groot tekort aan personeel heerst. In maar liefst dertig scholen in Vlaanderen zullen de ministers dan ook een tijdelijke variant op deze escape rooms installeren.

"Bedoeling is dat jongeren gedurende één lesuur samenwerken en tegelijk op een speelse manier kennismaken met de gezondheidssector", klink het. Door de opdrachten en raadsels aan zorgthema's uit de kinderopvang, thuisverpleegkunde, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg of de revalidatie te koppelen, hopen Crevits en Vandeurzen de jongeren te prikkelen. Tevens zal na de escape room steeds een professional uit de sector paraat staan om meer uitleg te geven.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren