Tagtik

Bloot bovenlijf verboden aan hele kust?

In 2021 voerde Knokke-Heist een bijzondere maatregel in: paraderen in bloot bovenlijf, zwembroek of bikini in het centrum riskeerde een GAS-boete van 350 euro. Later volgden ook ander kustgemeenten, zoals De Panne of Blankenberge.

Piet De Groote, de burgemeester van Knokke-Heist, wil dat dit verbod over de hele kustlijn geldt. "Het zou inderdaad veel beter zijn moesten er in alle kustgemeenten uniforme regels zijn wat strandkledij betreft. Bij ons mag iedereen in ontbloot bovenlijf lopen op het strand én op de zeedijk, maar van zodra mensen zich in de winkelstraten of op pleinen begeven, dan moeten ze een truitje aantrekken", zo zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, is geen voorstander: "Ik ben volledig tegen een uniform beleid op ontblote bovenlijven. Het heeft zelfs geen zin om dat af te dwingen, want juridisch haal je dat nooit. We hebben al verschillende keren onderzocht of het juridisch haalbaar is en dat is het bijna niet."

Voor dit seizoen is het te laat, maar De Groote wil zijn voorstel voorleggen aan zijn collega-burgemeesters, zodat er volgende zomer wel een uniform beleid kan zijn.

(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren