Tagtik

Oekraïner kapt Russische in stukken om "haar ziel te redden"

Zowel Oekraïne als Rusland zijn betrokken bij deze vreselijke zaak. 

Een man van Oekraïense afkomst zou een jonge Russische vrouw hebben vermoord in een instituut voor spirituele therapie in Peru. Daarna sneed hij haar ledematen af. 

Het slachtoffer, Liudmila Lazarenko, een 44-jarige Russische vrouw, was bevriend geraakt met haar moordenaar, Ivan Kuzmin. Ivan Kuzmin kwam uit Oekraïne en was 38 jaar oud. Op het moment van de gebeurtenissen, die onbeschrijfelijk barbaars waren, zou Ivan Kuzmin hallucinogene drugs hebben gebruikt. 

Tijdens de hoorzitting bekende de man zijn wandaden. Hij verklaarde dat hij onder invloed was van drugs op het moment van de moord. Hij zou hallucinogene paddenstoelen en ayahuasca, een traditionele drank met natuurlijke psychotrope stoffen, hebben ingenomen, meldt het mediakanaal Linfo.re. Zijn motivatie? Het slachtoffer was bezeten door een demon en hij wilde gewoon "haar ziel redden". Volgens Llesenia del Mar, de provinciale aanklager voor het Peruaanse Boven Amazonegebied, werd de verdachte in een "verwarde toestand" aangetroffen in de slaapkamer van het slachtoffer, gewapend met een mes. 

Op verzoek van de openbare aanklager werd Ivan Kuzmin in voorlopige hechtenis genomen. Deze voorzorgsmaatregel werd gevraagd voor een periode van 9 maanden om het onderzoek te kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd werd het therapiecentrum gesloten. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren