Tagtik

Stuntvliegtuig stort neer, kind (5) sterft (VIDEO)

In de buurt van Turijn is een kind van 5 op een tragische manier om het leven gekomen: de auto waarin het kind zat, werd getroffen door de brokstukken van een neergestort stuntvliegtuig.

De piloot van het vliegtuig maakte deel uit van de Frecce Tricolore, een eenheid van de Italiaanse luchtmacht die stunt- en demonstratievluchten uitvoert. Het team neemt deel aan een luchtvaartfestival op het vliegveld van Turijn van zondag en voerde een testvlucht uit. Een van de vliegtuigen van de Frecce Tricolore stortte kort na het opstijgen neer. 

De piloot kon zich redden met zijn schietstoel, maar de brokstukken van het vliegtuig kwamen terecht op een auto vlak bij de startbaan waarin een gezin zat. Een meisje van 5 overleed, haar broertje van 12 raakte zwaar verbrand. Ook de ouders moesten met brandwonden naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de crash wordt onderzocht. De piloot zou hebben gemeld dat hij motorproblemen had en daarom de formatie moest verlaten. Kort erna gebruikte hij zijn schietstoel. Ook de piloot werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

(HL/Source: Corriere.it, Belga, HLN/Picture: Pixabay)

 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren