Tagtik

Verdwijning van Lina (15): politie zoekt bestuurder grijze Clio

Nog steeds is er geen doorbraak in de verdwijningszaak van de 15-jarige Lina. 

De Franse tiener verdween op 23 september. Lina maakte toen een drie kilometer lange wandeling van haar huis in Plaine, in de Franse Bruche-vallei, naar het station Saint-Blaise-la-Roche in Bas Rhin. 

Het onderzoek naar de verdwijning van Lina gaat intussen verder en de politie onderzoekt nu de rol van een mogelijke verdachte. Het gaat om de bestuurder van een grijze Renault Clio.

Op 15 januari namen onderzoekers contact op met alle ouders van de jonge meisjes die naar het Frison-Roche college in La Broque gingen, dat Lina in juni 2023 had verlaten.
Er wordt onderzocht of er in september 2023 meisjes zijn aangesproken door een individu in een speeltuin. De verdachte, een man van een jaar of twintig, zou met een grijze Clio zijn aangekomen en vertrokken.

Foto's van het individu werden aan middelbare scholieren getoond en een gedetailleerde beschrijving werd gegeven door een middelbare scholier. De man zou minstens twee tienermeisjes hebben benaderd uit diezelfde school op tien kilometer afstand van de speeltuin.

De Franse gendarmes vragen de ouders van de schoolmeisjes ook om de Snapchat-pseudoniemen van hun kinderen te verstrekken. Lina was immers regelmatig actief op deze app. Zo hoopt de politie nieuwe sporen te vinden van de verdwenen tiener.

De politie focust nu op die grijze Renault Clio aangezien hetzelfde automodel ten tijde van de verdwijning door een getuige was opgemerkt op de plaats waar Lina's telefoon zich voor het laatst bevond.

(Tagtik/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren