Tagtik

Zware pedofiel veroordeeld tot 19 jaar, al na 7 jaar vrij

Pieter C., een voormalig bankier en beleggingsadviseur die een zware pedofiel bleek te zijn en in 2016 werd veroordeeld tot 19 jaar cel, blijkt al na 7 jaar te zijn vrijgelaten en te wonen in een fraai appartement in Amsterdam. Dat meld GvA.

De man, ook uitbater van een weeshuis in Cambodja dat hij in een netwerk van pedofielen inschakelde, werd door de FBI ontmaskerd. Dat ontdekte bij hem thuis een verzameling kinderporno van 400 gigabyte. Tijdens zijn proces vluchtte hij naar Cambodja, maar hij gaf zichzelf over bij de politie.

In Antwerpen werd de Nederlander veroordeeld tot 19 jaar cel en 15 jaar terbeschikkingstelling, de zwaarste straf die ooit in België werd opgelegd voor pedofilie. Op 4 mei 2023 werd Pieter C. door de Gentse strafuitvoeringsrechtbank Pieter C. vrijgelaten, dat bevestigen zijn advocaten.

"Hij is destijds volgens ons veel te zwaar gestraft", aldus een van zijn advocaten bij GvA. "Hij heeft meer dan zeven jaar in de gevangenis gezeten. Tal van psychiatrische rapporten in de gevangenis zijn gunstig gebleken."

(HL/Source: GvA/Picture: Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren