Tagtik

Dit merk slikt zijn plan in om in 2030 100% elektrisch te zijn

Samen met de onthulling van de nieuwe generatie van zijn XC90 SUV kwam Volvo met nog meer nieuws: het heeft besloten om het roer om te gooien wat elektrische auto's betreft. Het Zweedse merk, dat in Chinese handen is, zal verbrandingsmotoren blijven produceren.



Aanvankelijk wou Volvo in 2030 100% elektrisch gaan rijden. Dit ambitieuze project is nu in de koelkast gezet. Vanwege markttrends zal de fabrikant ook na 2030 hybride auto's blijven ontwikkelen en verkopen. Er zullen dus nog steeds verbrandingsmotoren onder de motorkap van de modellen liggen. Sommige zullen plug-in hybrides zijn, andere 'microhybrides'. 

Microhybridisatie is gewoon een elektrische boost bij het opnieuw starten en accelereren, en een vrijloopfunctie bij het vertragen, dankzij een kleine batterij.

 Volvo verwacht dat 10% van zijn modellen microhybride zal zijn in 2030, de rest 100% elektrisch of plug-in hybride. De langetermijndoelstelling blijft evenwel om tegen 2040 een fabrikant van volledig elektrische voertuigen te worden. 

Volgens Volvo is de deadline 10 jaar naar achteren geschoven omdat de uitrol van laadinfrastructuur te traag verloopt. Bovendien zijn stimuleringsmaatregelen van de overheid in sommige markten ingetrokken en groeit de onzekerheid over zowel de prijs van elektrische voertuigen als de vraag van klanten.



(Fausto with Olivier Duquesne - Source/Picture: © Volvo Cars)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren