Tagtik

Grote hinder op Brusselse binnen- en buitenring

Wie vandaag naar de luchthaven moet, vertrekt best ruim op tijd want door een omgekantelde vrachtwagen aan de ingang van de Leonardtunnel ter hoogte van Tervuren, ligt het verkeer op de Brusselse binnenring sinds 5.00 uur vanochtend langs beide kanten helemaal stil. Het verkeer wordt er van de snelweg geleid richting een omleiding. "Een vrachtwagen met bevroren broodjes is tegen het betonnen stuk aangereden die de scheiding vormt met de inrit van de tunnel en is hierdoor omgekanteld", meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De vrachtwagen verspert bijgevolg de binnenring richting waterloo. Wie daarlangs moet, kan wel langs de tunnel bovengronds door, de ingang naar de tunnel is versperd.

Ook de buitenring ondervindt donderdagochtend problemen van het ongeval waarbij de vrachtwagenchauffeur gewond raakte. De buitenring is deels afgeloten richting Zaventem omdat er ruimte nodig is om de vrachtwagen te takelen.

Wie een vlucht moet halen vertrekt donderdagvoormiddag best op tijd aangezien de omleidingen voor tijdverlies kunnen zorgen. Verkeer dat van het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe de E19 wil nemen naar Bergen en Charleroi, wordt aangeraden om de buitenring te nemen. Dat geldt ook voor wie van het knooppunt Groot-Bijgaarden de E411 naar Namen wil nemen. Wie van het knooppunt Ittre via de A12 of E19 naar Antwerpen moet, neemt best de binnenring.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vlaams Verkeerscentrum/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren