Tagtik

Luxejacht zinkt tijdens storm: nog steeds 6 toeristen vermist

De hoop slinkt bij de nabestaanden van de opvarenden van een luxejacht die maandag voor de kust van het Italiaanse Palermo zonk bij een hevige storm. 

De zoektocht naar zes vermiste toeristen die zich aan boord van het gezonken luxejacht Bayesian bevonden, gaat dinsdag verder. Vier Britse inspecteurs van de Marine Accident Investigation Branch komen de Italiaanse reddingsdiensten helpen in de zoektocht naar de toeristen. 

Het schip onder Britse vlag kapseisde maandagochtend rond 5 uur toen het gebied werd getroffen door een tornado. “Na 10 minuten zagen we een lichtflits in de lucht, we wachtten ongeveer 10 minuten om de intensiteit van de tornado te evalueren en we gingen de zee op,” zei Fabio Cefalu, een visser die getuige was van de vreemde storm. “We waren de eersten die hulp boden, maar we vonden niemand op zee, we vonden alleen kussens en de resten van de boot.”

Enkele overlevenden konden zichzelf in veiligheid brengen door naar nabijgelegen schepen te zwemmen. De rest zou overleden zijn in het gezonken jacht. Naar verluidt zijn 15 mensen gered, maar zes toeristen worden nog vermist. Vier van de vermiste passagiers zijn Brits en twee Amerikaans, dat meldde de Italiaanse nieuwswebsite la Repubblica.

(SR for Tagtik/Source: La Repubblica/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren