Tagtik

Tieners doden truckchauffeur door riooldeksel van brug te gooien

Midden mei kwam 's nachts een Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven op de E42 in het Belgische Wallonië: een riooldeksel werd via een touw naar zijn truck gegooid vanaf een brug. Vier maanden na de feiten hoopt het gerecht dat een reconstructie eindelijk duidelijkheid brengt over wie nu de echte dader was.

Op slag dood, vrouw voorkomt nog meer slachtoffers
Het incident deed zich omstreeks 1.30 uur voor in de buurt van Héron, op de E42, in de richting van Namen. Een groep jongeren gooide toen een riooldeksel naar beneden vanaf een brug. Het riooldeksel ging door de voorruit en doodde de vrachtwagenchauffeur onmiddellijk. Zijn vrouw die naast hem zat, kon het stuur overnemen en de truck tot stilstand brengen.

Riooldeksels gooien: hobby van groep lokale jongeren
Vier meerderjarigen en twee minderjarigen werden na de feiten opgepakt voor hun betrokkenheid bij het incident. Eén van de vier volwassenen zit nog altijd in voorhechtenis. De anderen staan ​​onder elektronisch toezicht. Een minderjarige is geplaatst. Maar wie het deksel heeft gegooid blijft tot op vandaag een raadsel. En de zes zwegen tot nu toe over wie nu op het idee kwam en wie het deksel uiteindelijk naar beneden gooide.

De feiten, die eerst als moorden werden beschouwd, werden geherkwalificeerd tot kwaadwillige verkeersbelemmeringen met de dood tot gevolg. En het bleek trouwens niet de eerste keer te zijn dat ze een riooldeksel naar een vrachtwagen gooiden vanop een brug.

Reconstructie
De reconstructie vond in de nacht van dinsdag op woensdag plaats. De zes moesten dinsdagnacht om beurten vertellen wat er volgens hen gebeurd is die nacht en wie volgens hen het deksel heeft gegooid. Ze moesten ook tonen hoe alles is gebeurd.

(SR for Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren