Tagtik

Vliegtuig stort neer: piloot grijpt enige parachute en laat 6 passagiers aan boord in de steek

Op 15 mei stortte een klein Cessna 206 vliegtuig kort na het opstijgen neer op het Butler Memorial vliegveld in Missouri (VS). 

Deze eenmotorige vliegtuigen worden meestal uit hangars gehaald voor “persoonlijk gebruik”. Op deze bewuste middag waren er zes passagiers aan boord, liefhebbers van vrije vallen. Toen het vliegtuig wilde opstijgen, ging het niet volgens plan. 

Het vliegtuig ging na het opstijgen plotseling opnieuw naar beneden in de richting van de grond. En nog voordat het vliegtuig de grond raakte, slaagde de piloot erin zijn schietstoel te gebruiken. Volgens de Daily Mail was er maar één parachute aan boord van het vliegtuig. De piloot greep deze en liet tegelijkertijd zijn zes passagiers gewoon in de steek.

Het wrak van het vliegtuig werd op slechts enkele meters van de startbaan gevonden, net als de passagiers, die er gelukkig in slaagden om uit het vliegtuig te springen voordat het de grond raakte. De piloot had zijn toevlucht gezocht in de hangar van de luchthaven. 

“De Transportation Safety Board en de Federal Aviation Administration (FAA) hebben een onderzoek ingesteld om de oorzaken van de crash te achterhalen”, meldt Demotivateur. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Demotivateur/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren