Tagtik

Volkswagen trekt de stekker uit verbrandingsmotoren vanaf 2035

Zoek vanaf 2035 niet meer naar diesel- of benzineauto's in de catalogus van Volkswagen. Het automerk stopt vanaf dat jaar met de productie van verbrandingsmotoren. Ze schakelen dan volledig over op elektrische voertuigen. Dat heeft een van de topmannen van de Volkswagen Group meegedeeld.

"We zullen onze volledige vloot ten laatste tegen 2050 CO2-neutraal maken. In Europa zullen we de markt van de voertuigen met verbrandingsmotoren tussen 2033 en 2035 verlaten.", zo verklaarde Klaus Zellmer, de directeur verkoop, in een zondag online geplaatst interview met de Beierse krant Münchner Merkur.

In de VS en China zal de overschakeling naar elektrische wagens iets later plaatsvinden. "In Zuid-Amerika en Afrika zal het, door het ontbreken van politieke randvoorwaarden en infrastructuur, nog iets langer duren.", klinkt het.

"Als massaproducent moet VW zich aanpassen aan de verschillende snelheden van transformatie in de verschillende regio’s", klinkt het nog. "Onze concurrenten die bijvoorbeeld vooral in Europa voertuigen verkopen, zullen met een veel minder complexe transformatie worden geconfronteerd.", besluit Zellmer. (Skwadra by Tagtik/Source: Münchner Merkur)

Ook dit kan u interesseren