Tagtik

Gezin geëlektrocuteerd in hun zwembad: 16-jarige zoon vermeed dodelijke tragedie

Op 25 augustus van dit jaar zagen vijf leden van hetzelfde gezin hun leven bijna aan hun ogen voorbijgaan toen ze werden geëlektrocuteerd in hun zwembad. 

Dit ongelooflijk angstaanjagende tafereel vond plaats in een tuin in Logansport in de Amerikaanse staat Indiana. De Amerikanen lagen zorgeloos in hun zwembad te genieten, toen ze plotseling werden geëlektrocuteerd. De ouders, de 16-jarige zoon, de 10-jarige dochter en een vriendin van de dochter waren op dat moment in het water, meldt de Franse media Midi Libre. Volgens The New York Post begon de familie rond 14.30 uur plots een trilling in het water te voelen voordat ze “in meerdere graden geëlektrocuteerd werden”. 

De 16-jarige zoon, die gewond was maar sterk genoeg om te bewegen, had door wat er gebeurde, en vond de kracht om uit het water te springen toen de stroom uitviel. Zo vertelt het hoofd van de lokale politie aan Fox 59. De tiener werd geprezen voor zijn “heldendaad”, omdat zonder hem de dingen heel slecht hadden kunnen aflopen. 

De autoriteiten zeiden dat een van de twee meisjes naar het ziekenhuis is gebracht. Artsen zijn optimistisch over haar overlevingskansen.

Volgens het onderzoek werd de elektrocutie veroorzaakt door een technisch incident, waarbij de zwembadladder de draad van de pomp afknelde en de beschermkap brak. De draad kwam vervolgens in contact met het water, waardoor de 5 zwemmers werden geëlektrocuteerd. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Midi Libre/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren