Tagtik

Vermiste wandelaar na maand levend teruggevonden: "1 dag later en hij zou dood zijn geweest"

De zoektocht had geen dag langer moeten duren, benadrukken de autoriteiten. Want de 39-jarige Robert was dicht bij een tragisch einde nadat hij op 31 juli spoorloos verdween tijdens een hike in North Cascades National Park, in het noorden van Washington.

De Amerikaanse wandelaar had geen spullen om te overnachten bij zich toen hij verdween. De hoop om hem alsnog levend terug te vinden, werd dan ook elke dag kleiner en kleiner. Maar op 30 augustus werd hij plots levend teruggevonden in het nationaal park! 

Een reddingsteam herstelde een ingestort pad en hoorde plots iets in de buurt van een rivier. Het bleek de 39-jarige vermiste Robert te zijn. Maar de man verkeerde in hele slechte gezondheid, benadrukt een non-profitorganisatie.

Hij werd “half bewusteloos en blootgesteld aan de elementen” aangetroffen. “Zijn situatie was nijpend.” Het team hield de man enkele uren in leven tot reddingsteams arriveerden om hem naar een ziekenhuis te brengen. “Toen ons team Robert vond, was hij in staat om hen te vertellen dat hij ongeveer twee weken op die exacte plek heeft vastgezeten”, schreef klinkt het.

Volgens de hulpdiensten werd Shock “levend en wel” teruggevonden, maar hij bleek zwaar afgetakeld te zijn. “Hij stelt het niet goed. Degenen die betrokken waren bij de reddingsactie zijn ervan overtuigd dat Robert nog maar een dag te leven had voordat de uitkomst van de zoektocht veel tragischer zou zijn geweest.”

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Photo by Alex Moliski on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren