Tagtik

Behoorlijk wat opklaringen vrijdag

Vrijdag blijft het meestal droog met soms brede opklaringen in het noorden en centrum, maar daarna schuiven er meer wolken over en kan er een bui vallen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het meestal zwaarbewolkt met regelmatig enkele buien. In de namiddag beperken de buien zich enkel tot de regio's ten zuiden van Samber en Maas, terwijl er brede opklaringen zijn over de westelijke landshelft. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden. De zuidwestenwind ruimt later naar het westen en is matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig met pieken tot 70 km/u. Tegen de avond zwakt de wind in kracht af. Dat meldt het KMI.

Vrijdagnacht wordt het overal droog met brede opklaringen, behalve over de hoogten van de Ardennen waar er lage bewolking voorkomt. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe en op het einde van de nacht gaat het licht regenen aan de kust. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. De wind wordt matig uit het zuidwesten, later meer zuidelijk en soms vrij krachtig tegen de ochtend.

Zaterdag wordt het betrokken met in de loop van de ochtend regen vanuit het westen, soms intense regen. De neerslagzone trekt pas weg tegen de nacht van zaterdag op zondag en zal opnieuw een grote neerslagsom dumpen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Het wordt zo'n 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in elders. De zuidelijke wind waait vrij krachtig tot krachtig en ruimt op het einde van de dag naar het zuidwesten en aan zee naar het zuidwesten tot westen. Er kunnen rukwinden voorkomen tot 70 en plaatselijk 80 km/u.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren