Tagtik

Bewolkt en steeds meer kans op regen

Zaterdag wordt het meestal grijs met soms wat lichte regen of motregen. Op de hoogten van de Ardennen gaat er soms ook winterse neerslag vallen, vooral tegen de avond. Er kan een korte opklaring voorkomen, maar de lage bewolking is toch meestal dominant. De maxima tussen 2 graden op de Hoge Venen en 6 tot 8 graden elders. De wind waait meestal matig uit een noordelijke hoek. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met vooral in de tweede helft van de nacht vanuit het noorden kans op soms wat lichte (winterse) neerslag. In de hoge Ardennen gaat het lichtjes sneeuwen. De minima liggen tussen 0 en -2 graden in de Ardennen, rond +2 graden in het centrum en +4 graden aan zee. De wind waait meestal zwak uit het noorden tot noordwesten.

Zondag wordt het zwaarbewolkt en vallen er gedurende de hele dag enkele winterse buien, sneeuwbuien in de Ardennen. Vooral in de namiddag kunnen er wat bredere opklaringen voorkomen. De maxima liggen rond het vriespunt in de Hoge Venen en tussen 4 en 7 graden in Laag-België. De wind waait eerst zwak uit het westen, later soms matig uit noordwestelijke richtingen, om tegen de avond opnieuw zwak te worden uit west tot zuidwest.

Maandag verandert er weinig en is het wisselend tot zwaarbewolkt met vanaf de Noordzee enkele buien. In Hoog-België is er 's ochtends kans op aanvriezende mist met in de loop van de dag af en toe een winterse bui. De maxima liggen rond 0 of 1 graad in de Hoge Ardennen en rond 5 of 6 graden in Laag-België. De wind waait eerst zwak en later matig uit het westen tot zuidwesten.

Dinsdag trekt er een lagedrukgebied over onze regio. Er valt daar bij regen in Laag- en Midden-België en (smeltende) sneeuw in Hoog-België. Hou daarbij rekening dat de trekrichting nog vrij onzeker is, waarbij ook het neerslagtype kan wijzigen. Op het einde van de dag daalt het kwik en kunnen er ook winterse buien in Laag- en Midden-België vallen. De maxima liggen tussen 0 graden in Hoog-België en 4 graden in het centrum en de westelijke wind maakt het koud. Tijdens de nacht naar woensdag komen er brede opklaringen en kunnen er ijsplekken ontstaan.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren