Tagtik

De nieuwe week start met een beetje regen

Zondagavond en -nacht neemt de onstabiliteit toe. Er kunnen enkele buien tot ontwikkeling komen, vooral over het westen, waar er ook gedonder kan bij zijn. In de Ardennen kunnen lage wolken de zichtbaarheid beperken. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten. Aan zee waait hij nog vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/h. De minima liggen tussen 6 graden in het oosten en 11 graden in het westen. Dat meldt het KMI.

Maandag is het eerst zwaarbewolkt met enkele buien, vooral over het westen van het land. In de Ardennen kunnen lage wolken 's ochtends het zicht beperken. 's Namiddags wordt het geleidelijk droger met enkele opklaringen vanaf het zuidwesten. De maxima liggen tussen 10 graden op de Ardense hoogten en 15 graden in Laag-België. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuiden tot het zuidwesten, met pieken rond 55 km/h.

Dinsdag wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt, maar op de meeste plaatsen blijft het droog tot de late namiddag of avond. Vanaf dan kan er hier en daar wat regen of een bui vallen. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en rond 15 of 16 graden in Laag-België. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden.

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met buien, die frequenter en actiever lijken te zijn in de kuststreek en in het uiterste zuidoosten van het land. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren