Tagtik

De tovenaar van het Kremlin: Unieke inkijk in de onderwereld van Poetin

'The Wizard of the Kremlin', zoals het boek in het Engels heet, is een ijzingwekkende mix van werkelijkheid en fictie - het perfecte zomerleesvoer voor alle fans van politieke intriges.

In zijn debuutroman 'De tovenaar van het Kremlin' laveert auteur Giuliano da Empoli behendig tussen werkelijkheid en fictie en beschrijft hij voor de lezer met ijzingwekkende nauwkeurigheid de opkomst van een van de grootste dictators van onze tijd.

Deze politieke roman is gebaseerd op echte mensen en gebeurtenissen en neemt ons mee naar het hart van Rusland, waar achter de schermen gevechten worden uitgevochten tussen de opperheren, de oligarchen, de adviseurs en de geheime agenten.

The Wizard of the Kremlin is een geweldige roman over het moderne Rusland, die de onderbuik van het Poetin-tijdperk onthult en een echte basis biedt om over macht na te denken. Fictief of niet, dit krachtige boek laat heel duidelijk zien wat Poetin wil: de vestiging van een totalitair schrikbewind op de ruïnes van de chaos die hij heeft gecreëerd.

De auteur liet zich inspireren door een echt persoon, Vladislav Surkov, Poetins compagnon tussen 1999 en 2020, die Poetins beleid ten aanzien van Oekraïne vormgaf, en het boek beschrijft Poetins opkomst aan de macht en enkele van de keerpunten die het mondiale politieke evenwicht de afgelopen twintig jaar hebben verstoord.

In 2022 won de roman de Grand Prix van de Franse Academie en de Prix Honoré de Balzac 2022, het werd genomineerd voor de Goncourtprijs en won de Goncourtprijs van de Lezerskeuze in verschillende Europese landen (Bulgarije, Finland, Nederland, Portugal, Slovenië, Spanje).

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren