Tagtik

Dit weer mag je vanaf maandag verwachten

Maandagochtend begint grijs, met op veel plaatsen nevel en mist. Geleidelijk komen er alsmaar meer opklaringen en in de namiddag wordt het op de meeste plaatsen zelfs vrij zonnig. De maxima liggen rond 13 of 14 graden in de Hoge Venen en tussen 15 en 17 graden in de meeste andere streken. De wind is zwak uit veranderlijke richting of meestal uit oostelijke tot zuidelijke hoek. Dat meldt het KMI.

Dinsdag start in de meeste streken zonnig en geleidelijk krijgen we afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden in Vlaanderen. Lokaal is een uitschieter tot 20 graden mogelijk. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuid, ruimend naar zuidwest. In het westen en aan zee wakkert hij in de namiddag aan naar matig tot vrij krachtig.

Woensdagochtend is het vrij zonnig met hoge bewolking. Geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen en na de middag trekt een regenzone vanaf de kust over het land. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen. De matige zuidenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Bij de passage van de storing ruimt hij naar west tot noordwest en neemt hij af tot matig.

Donderdag blijft het droog met vrij veel zon en soms wat meer stapelwolken. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden. De wind waait meestal matig uit zuidwest of westzuidwest.

Vrijdag wisselen mooie zonnige perioden af met wolkenvelden. Vooral in het noordwesten van het land is er kans op enkele buitjes. De maxima liggen rond 18 of 19 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren