Tagtik

Donderdag opklaringen en droog weer

Donderdag wordt het overwegend droog met vaak brede opklaringen. In de Ardennen blijft de bewolking overheersen. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 à 11 graden in Vlaanderen. De matige zuidwestenwind krimpt naar het zuiden. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond is het op de meeste plaatsen nog droog, later vannacht trekt een regenzone vanaf het westen over het land. In het tweede deel van de nacht blijft het wisselvallig met nog buien. De minima liggen tussen 2 en 6 graden in de Ardennen en tussen 6 en 9 graden elders. De eerst soms vrij krachtige zuidzuidwestenwind wordt later matig uit zuidwest.

Vrijdag wordt het wisselvallig met een afwisseling van zon, wolken en enkele lokale buien. In de loop van de namiddag komt er meer zon in het westen. In de Ardennen is er doorgaans meer bewolking. Met maxima van 6 of 7 graden in de Hoge Ardennen tot 12 graden over het westen is het behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar. Er waait een matige zuidwestenwind die in de loop van de namiddag naar west draait. Aan zee wordt de wind in de namiddag vrij krachtig uit westnoordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren