Tagtik

Droog en zacht weekend

Vrijdag begint de dag grijs aan de zuidelijke zijde van het Ardense reliëf. Ook elders is het op de meeste plaatsen eerst bewolkt. In de loop van de dag wordt het geleidelijk zonnig met ook nog hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 14 of 15 graden elders. De wind waait meestal matig uit zuidzuidwest, krimpend naar zuid. In het zuiden is de wind overwegend uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en volgende nacht is het op de meeste plaatsen licht bewolkt met hoge wolkensluiers. Aan de zuidelijke kant van het Ardense reliëf vormen zich opnieuw lage bewolking en/of mist. De minima liggen tussen 0 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 4 en 8 graden elders. De wind wordt meestal zwak uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Zaterdag wordt het opnieuw zonnig met hoge wolkensluiers. In het zuiden van het land begint de dag echter grijs. Het wordt zacht met maxima van 13 graden in de zuidelijke Ardennen tot 15 à 17 graden elders. De wind waait overwegend zwak uit het zuidoosten tot oosten.

Zondag wordt het zonnig met hoge wolkenvelden. 's Ochtends is er hier en daar mist of laaghangende bewolking. Na een vrij koude start wordt het zacht met maxima van 12 tot 17 graden. De wind waait overwegend zwak en over het Ardense reliëf matig uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren