Tagtik

Droog maar bijzonder koud

Dinsdag beginnen we de dag met brede opklaringen ten noorden van Samber en Maas en kans op ijsplekken in het hele land. In het zuiden hangt er veel lage bewolking. In de loop van de dag blijft het zwaarbewolkt in het zuiden en schuift er ook meer middelhoge en hoge bewolking over het westen van het land. Het blijft in de meeste streken droog. Enkel in het uiterste zuiden kan er soms wat lichte sneeuw vallen. De maxima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Ardennen en +3 graden in het westen en het centrum. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht blijft het droog met vrij veel middelhoge wolken. In de loop van de nacht verschijnen er meer opklaringen vanuit het westen van het land. Plaatselijk kan er nevel of aanvriezende mist gevormd worden. Het gaat overal vriezen met minima tussen -2 graden aan de kust en tot -10 graden in de Ardennen. De wind is zwak en draait geleidelijk naar zuidwestelijke richtingen.

Woensdagochtend is er lokaal kans op aanvriezende mistbanken. Aanvankelijk is het in de Ardennen nog overwegend bewolkt. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Het blijft overwegend droog, al is een geïsoleerde winterse bui mogelijk, vooral op het einde van de dag en 's nachts aan zee en in het noorden van het land. De maxima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Venen, +3 graden in het centrum en +5 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren