Tagtik

Het blijft koud en overwegend droog

Dinsdag start koud en in vele streken ook zonnig met de eerste uren nog kans op aanvriezende mist of lage wolken in het centrum en westen. Geleidelijk verschijnt ook daar de zon. De maxima schommelen tussen 1 en 4 graden in Hoog-België en 3 tot 5 graden elders. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen of uit oost tot noordoost. Enkel in het zuiden van het land staat een matige oostenwind. Dat meldt het KMI.

Dinsdagnacht blijft het veelal helder. De minima liggen over het algemeen tussen -2 en -6 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen.

Woensdagochtend is er eerst kans op aanvriezende mist in het westen van het land maar geleidelijk lost het ochtendgrijs er op en wordt het zoals elders zonnig. De maxima schommelen rond 6 graden in het centrum. De wind is zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Donderdag is het eerst zonnig. In de loop van de dag komt een storing echter uitdoven boven onze regio met vooral in de namiddag meer bewolking vanuit het westen. Het blijft quasi droog. De wolken bereiken het oosten en zuiden van het land pas tegen het einde van de namiddag. De maxima schommelen rond  4 à 5 graden in het centrum.

Vrijdag start de dag met wolkenvelden en vooral over het zuiden eventueel aanvriezende mist. Geleidelijk echter wordt het overal vrij zonnig. De maxima schommelen rond 5 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren