Tagtik

Het blijft koud, maar mogen we ook sneeuw verwachten?

Maandag start helder met vrijwel overal licht negatieve temperaturen. De dag verloopt zonnig met in de loop van de namiddag wat onschuldige bewolking vanaf het noordoosten. De maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en klimmen naar zo'n 5 of 6 graden in Laag- en Midden-België. De wind wordt overal matig uit noordoost met pieken tot 50 of 55 km/h, vooral dan in de streken ten zuiden van Samber en Maas. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht wordt het in vele streken opnieuw helder, al kan er op het einde van de nacht over het noordenwesten van het land wat lage bewolking voorkomen. De minima liggen over het algemeen tussen -6 graden op het Ardense reliëf en +2 graden vlak aan zee, maar zijn (zeker in het noorden) sterk afhankelijk van de al dan niet aanwezige lage bewolking. De noordoostenwind zwakt af, maar waait wel nog steeds matig aan zee, in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen.

Dinsdag is het vaak bewolkt over het noordwesten met kans op lichte (winterse) neerslag. Aan zee is de onstabiliteit wat groter en is de kans op een bui groter. Elders wisselen brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af en in de loop van de namiddag neemt de zon opnieuw de overhand. De maxima liggen tussen 0 of 1 graad in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in Laag-België. Aan zee kan het plaatselijk 7 graden worden. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

Woensdag is het zonnig met algemene vorst tijdens de ochtend en maxima die naar waarden tussen 3 en 6 graden klimmen. De matige noordooster maakt dat het wel schraal aanvoelt.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren