Tagtik

Het wordt een natte zondag

Zondagochtend vallen er vooral nog buien in de regio's tegen de Nederlandse grens en in de Ardennen. In de loop van de namiddag of avond, gaat het vanuit het noorden overal regenen. In de gebieden nabij de Franse grens is de activiteit van de buien lager. De maxima liggen opnieuw tussen 11 en 16 graden. De westen- tot noordwestenwind waait wakkert aan en wordt matig tot vrij krachtig. Aan zee waait de wind soms krachtig uit noordwest met pieken tot 60 km/h. Dat meldt het KMI.

Zondagnacht neemt de kans op buien af. Het klaar wat op maar later ontstaan lage wolken die het zicht over het reliëf kunnen beperken. De minima variëren van 5 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan zee, bij een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind in het binnenland en een eerst soms vrij krachtige wind aan de kust.

Maandag krijgen we, na het oplossen van het mogelijke ochtendgrijs, een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Plaatselijk vallen er nog enkele buitjes, maar op vele plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 12 en 14 graden in Hoog-België en 15 of 17 graden elders. De wind wordt overal matig uit het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren