Tagtik

Het wordt opnieuw bijzonder warm deze week

Deze laatste week van de zomervakantie kunnen we opnieuw genieten van zomerse temperaturen.

Maandag start meestal droog met soms brede opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en kan er al een lokale bui vallen. Een storing bereikt ons 's avonds en 's nachts. De maxima schommelen tussen 22 of 23 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 26 en 27 graden elders. De wind wordt zwak tot matig uit zuid. Dat meldt het KMI.

Maandagnacht bereikt een erg verzwakte storing het westen van het land met daar veel wolken en soms wat lichte regen. Elders droog met opklaringen, in het oosten vaak breed. De minima liggen tussen 10 graden in de valleien van de Ardennen en tot 17 of 18 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak veranderlijk, later zuidelijk.

Dinsdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met plaatselijk kans op enkele lichte buitjes of wat gedruppel. De maxima schommelen tussen 23 of 24 graden in de Ardennen en aan de kust en tot 28 graden in het westen van het land. De wind is zwak tot soms matig uit zuidwestelijke richtingen. Aan zee waait de wind uit west.

Woensdag vrij zonnig met evenwel soms wolkenvelden waar over het noorden lokaal een druppel kan vallen. De maxima schommelen op de meeste plaatsen tussen 27 en 30 graden. De wind is zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Donderdag schijnt de zon vaak met hoge en wat middelhoge wolken. Enkele druppels zijn niet uitgesloten. Het blijft warm met maxima tussen 28 en 31 graden. De wind is zwak tot matig uit noord.

Vrijdag wordt het onstabiel met (onweers)buien vanaf Frankrijk. Het blijft warm met maxima rond 29 graden of lokaal iets meer in het centrum van het land. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren