Tagtik

Het wordt opnieuw warmer

Vrijdag start op vele plaatsen zonnig, met in sommige Ardense valleien en over het oosten wat lage wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er in het binnenland stapelwolken. Aan zee blijft het zonnig. Het blijft droog met maxima van 20 graden in de Hoge Ardennen tot 24 of 25 graden over het noordwesten. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht wordt het lichtbewolkt met enkel wat hoge wolkenvelden. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe over het noorden, maar blijft het droog. De minima dalen naar waarden tussen 9 en 14 graden bij een zwakke, veranderlijke wind.

Zaterdag verwachten we eerst opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot lokaal soms zwaarbewolkt met hier en daar kans op een bui (grootste kans over de noordoostelijke landshelft). Op vele plaatsen blijft het echter droog. De maxima schommelen van 19 à 20 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 24 à 25 graden langs de Franse grens. Er waait een matige noordwestenwind. Aan zee draait de soms vrij krachtige noordwestenwind naar het noorden.

Zondag blijft het droog met enkel over het oosten eventueel een lokale bui in de loop van de dag. Eerst zijn er opklaringen, maar overdag ontstaan er vrij veel wolkenvelden. Aan zee is het vaak zonnig. We halen maxima van 18 tot 22 graden bij een matige wind uit noordelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren