Tagtik

Koud maar meestal droog

Dinsdag verwachten we over het noordwesten van het land tot in de loop van de namiddag vrij veel bewolking met kans op wat lichte neerslag die aanvankelijk wat winters kan zijn. Elders blijft het droog met opklaringen of lokaal soms vrij veel wolken. De maxima liggen tussen 0 of + 1 graad in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in Laag- en Midden-België. De noordoostenwind waait zwak tot matig. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht wordt het helder tot lichtbewolkt. Het gaat opnieuw vriezen met minima van -2 tot -6 graden. Aan zee kunnen de temperaturen nog licht positief blijven bij een matige noordoostenwind. Elders is de wind zwak tot matig.

Woensdag blijft het droog met volop zon. Na een koude vriesochtend klimmen de temperaturen in de namiddag naar waarden tussen 3 graden in de Hoge Venen en 6 à 7 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen. De matige, schrale noordoostenwind versterkt het koudegevoel.

Ook donderdag krijgen we opnieuw zonnig weer met 's ochtends vrijwel overal vriestemperaturen. Pas donderdagavond of -nacht bereiken lage wolken vanuit Nederland en Duitsland ons land. De maxima schommelen van 4 à 5 graden in de Hoge Ardennen, 7 graden in het centrum tot 8 à 9 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig en aan zee stilaan vrij krachtig uit noordoost.

Vrijdag verwachten we eerst in de meeste streken lage wolken waaruit mogelijk wat motregen kan vallen. In de loop van de dag vergroot de kans op opklaringen vanaf het noordoosten. De maxima schommelen van 2 graden in de Hoge Venen tot 8  graden in het noordwesten. De matige noordoostenwind draait op het einde van de dag naar het noorden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren