Tagtik

Kwik blijft rond het vriespunt hangen

Tijdens de ochtend kan er dinsdag aanvriezende mist voorkomen in de Ardennen. Elders is het zwaarbewolkt en droog. In de loop van de dag kunnen er over de zuidelijke helft van het land opklaringen voorkomen. De maxima liggen tussen -2 graden op de Hoge Venen en +4 graden in het westen. De wind waait matig uit het noordoosten, maar neemt af tegen de avond. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht blijft het droog met lage bewolking en enkele opklaringen, meest waarschijnlijk in het zuiden van het land. In de loop van de nacht kan er zich aanvriezende mist vormen. De minima liggen tussen +1 en -5 graden bij een zwakke wind uit het noordoosten, later uit veranderlijke richting.

Woensdag verandert het weerbeeld nauwelijks zodat het meestal grijs en overwegend droog is met kans op (aanvriezende) mist tijdens de ochtend. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen, +1 graad in het centrum en +3 graden aan zee. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. In de late avond en tijdens de nacht trekt neerslagzone over ons land en in het binnenland kan dit tijdelijk tot ijzelvorming leiden met gevaar voor gladde wegen.

Donderdagochtend ligt de neerslagzone al vooral ten zuiden van Samber en Maas, waar er ook op de hogere delen sneeuw zal vallen. Elders is het wellicht al droog geworden of wordt het droog in de loop van de ochtend. Aan de kust en het uiterste noordwesten zijn er een paar buien mogelijk, maar elders blijft het nog droog. Tegen de middag verlaat de neerslagzone het land via het zuiden en trekken buien verder het land in. De maxima liggen tussen 0 en 8 graden. De wind waait meestal matig uit een noordelijke richting.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren