Tagtik

Met regen richting het einde van het jaar

Woensdag is het vaak grijs met soms wat regen of motregen. Rond de middag wordt het droger met mogelijk enkele opklaringen. Dit is van korte duur, want in de late namiddag bereikt een storing met meer neerslag het westen van het land. We halen maxima van 5 à 6 graden in de Ardennen tot 10 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, die in de namiddag iets harder waait en krimpt naar zuidzuidwest. Rukwinden zijn mogelijk van 50 tot 60 km/h. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond is het betrokken met vooral over het centrum en het oosten nog regen. Later valt er buiige regen vanaf het westen, soms is deze matig. Tegen de ochtend verwachten we brede opklaringen ten noorden van Samber en Maas. De minima liggen tussen 6 en 9 graden. De zuidwestenwind blijft vrij krachtig waaien en aan de kust soms krachtig met windstoten tot 75 km/h.

Donderdagochtend start zwaarbewolkt over het oosten en zuidoosten met buien. Elders is het vaak droog met zelfs brede opklaringen. Later wordt het overal licht wisselvallig met een afwisseling van opklaringen en enkele buien. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 9 of 10 graden in Vlaanderen. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee met rukwinden tussen 50 en 60 km/h.

Vrijdag start droog met mogelijk nog enkele opklaringen. Nadien bereikt een regenzone met lichte tot matige regen ons land vanaf het zuidwesten. De maxima worden 's avonds bereikt en liggen tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in Vlaanderen. De zuidenwind neemt toe in kracht en wordt vrij krachtig tot soms krachtig. Op het einde van de namiddag ruimt de wind naar het zuidwesten.

Zaterdag 31 december is het zwaarbewolkt tot betrokken met regen. Lokaal kan er veel regen vallen. In de namiddag verschijnen er mogelijk opklaringen vanaf het zuiden en wordt het droger. Het wordt uiterst zacht met maxima tussen 10 graden in de Hoge Ardennen en 14 of 15 graden in Laag- en Midden-België. Er staat een vrij krachtige tot soms krachtige zuidwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren