Tagtik

Met regen richting Kerstmis

Donderdag is het overwegend zwaarbewolkt met eerst soms intense regen maar geleidelijk aan tijdelijk droog. Tegen de late namiddag of avond echter bereikt ons reeds een nieuwe regenzone vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen zo'n 10 graden elders. De wind waait matig tot tijdelijk vrij krachtig of zelfs krachtig in het zuidoosten van het land uit zuidwest tot west. In de voormiddag zijn rukwinden mogelijk tot 75 km/h in het zuiden van het land. In de namiddag zwakt de wind wat af. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht blijft het zwaarbewolkt en sleept een regenzone over het land. Na middernacht wordt het geleidelijk aan droger vanaf het westen maar over het oosten en zuidoosten van het land blijft het gans de nacht regenachtig. De minima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind waait zwak tot matig, over het zuiden soms vrij krachtig, uit westzuidwest.

Vrijdag bereikt een nieuwe actieve regenzone ons land vanaf het westen. Het is betrokken met over het oosten eerst droog weer. In het westen begint het al snel te regenen en deze regen breidt zich vervolgens snel uit naar de rest van het land. Na deze storing wordt het vanaf de kust in de late namiddag droger met kans op enkele opklaringen. Het wordt zeer zacht met maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 12 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait eerst zwak tot matig, in de namiddag matig tot vrij krachtig, uit zuidwest met pieken tot zo'n 60 km/h.

Zaterdag is het eerst nog zwaarbewolkt, maar geleidelijk worden de opklaringen wat  breder. Over het zuidelijk deel van België blijft het overdag wat bewolkter met nog kans op enkele buien. We halen maxima van 7 tot 11 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren