Tagtik

Nog de hele week koud winterweer

Woensdag schijnt de zon regelmatig. Aan zee is een enkel buitje niet uitgesloten, elders is het droog. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de Noordzee. We halen maxima van -2 tot +2 graden in de Ardennen, +3 of +4 graden in Vlaanderen tot +5 of +6 graden vlak aan zee. De wind wordt stilaan matig en draait naar het westen tot zuidwesten. Aan zee waait de wind soms vrij krachtig uit het westen. Dat meldt het KMI.

Woensdagnacht wordt het vaak bewolkt met buien die van noordwest naar zuidoost door het land trekken. We verwachten regen- of hagelbuien aan zee, buien van smeltende sneeuw in Laag- en Midden-België. De buien bereiken op het einde van de nacht ook de Oostkantons waar dan enkele sneeuwbuien kunnen vallen. Tegen die tijd wordt het over het westen alweer grotendeels droog met soms brede opklaringen. In de gebieden nabij de Franse grens blijft het vaak droog. De minima liggen tussen -5 of -6 graden op de Ardense hoogten, rond 0 of -1 graad in het centrum en rond +3 of +4 graden vlak aan zee. De wind waait veelal matig uit westzuidwest, aan zee uit westnoordwest.

Donderdag zijn er eerst vooral in het oosten nog enkele sneeuwbuien actief. Elders is er vaak zon en is het op de meeste plaatsen droog. Op het einde van de namiddag neemt de kans op enkele winterse buitjes van over de Noordzee opnieuw toe. De maxima liggen tussen -2 en +1 graden in Hoog-België en tussen 3 en 5 graden elders.

Vrijdag wisselend bewolkt met soms brede opklaringen maar na de middag wat meer lage wolken. Tegen de avond neemt de kans op een winterse bui toe vanaf het noorden. De maxima schommelen rond 4 graden in het centrum.

Zaterdag vrij veel lage wolken met na de middag kans op wat meer zon. De maxima schommelen rond 2 graden in het centrum.

Ook zondag start koud met plaatselijk soms aanvriezende mist en overdag blijft het op veel plaatsen grijs. Het wordt niet warmer dan zo'n 1 graad.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren