Tagtik

Nog even regen alvorens het opnieuw ongewoon warm wordt

Donderdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van (soms aanhoudende) regen of onder de vorm van enkele buien. Over het noorden van het land kunnen er enkele opklaringen voorkomen in de namiddag. De maxima liggen tussen 12 graden op de hoogten van de Ardennen en 15 of 16 graden over het westen. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht is het vaak zwaarbewolkt met af en toe regen. In de Ardennen kan de lage bewolking zorgen voor een verminderd zicht aan het einde van de nacht. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden.

Vrijdag blijven we onder invloed van zachte en soms onstabiele lucht. Het blijft zwaarbewolkt met af en toe regen. De maxima liggen rond 12 en 14 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden elders. De wind waait meestal matige uit het zuiden tot zuidwesten.

Zaterdag trekt er een neerslagzone over de regio ten zuiden van Samber en Maas. Later in de namiddag en avond lijkt de storing nog wat meer naar het noorden te schuiven. Het centrum en het westen houden het wellicht overwegend droog, afgezien van een lokale bui. De meeste plaatsen krijgen een zwaarbewolkt weerbeeld, al is er over het westen af en toe wat zon. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind is meestal matig uit zuidzuidwest, ruimend naar zuidwest.

Zondag wordt het op vele plaatsen opnieuw zwaarbewolkt en kan er soms wat lichte regen vallen. Het westen lijkt vaker droog te zullen verlopen met af en toe een streep zon. De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind, die naar het zuidoosten draait.

Maandag blijft het meestal zwaarbewolkt met grote kans op regen. Met een zuidelijke stroming wordt het wel zacht met maxima tot 22 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren