Tagtik

Nog meer sneeuw en sneeuwregen op komst

Heel wat Belgen werden woensdagochtend wakker met een sneeuwtapijtje.

Woensdag trekt een actieve storing door het land met in de ochtend smeltende sneeuw of sneeuw op veel plaatsen. In de loop van de voormiddag schuift er vanuit Frankrijk warmere lucht over de zuidelijke helft van het land. De smeltende sneeuw of sneeuw gaat er daar dan ook over in regen en vanaf de middag valt de neerslag op de meeste plaatsen ook als regen. De maxima schommelen tussen 2 en 3 graden in het noorden en het westen van het land, tot 7 graden in het zuiden van de Ardennen en tot 10 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is overwegend zwak tot matig uit oost tot noordoost in het noorden van het land en matig tot vrij krachtig in het zuiden uit zuidwest tot west met rukwinden tot 60 km/h.

Woensdagavond en -nacht verovert een volgende actieve neerslagzone ons land met regen of lokaal wat smeltende sneeuw. De minima liggen tussen 7 graden in Belgisch Lotharingen en +1 of +2 graden in het noorden van het land. De wind is zwak tot matig uit oostnoordoost in de noordelijke helft van het land en eerder matig uit westzuidwest in de zuidelijke helft van het land.

Donderdag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met lichte regen ten noorden van Samber en Maas en eerder matige regen ten zuiden ervan. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Hoge Venen, tussen 4 en 6 graden in Vlaanderen en tot 11 graden in Belgisch Lotharingen. In het zuiden van het land blijft de wind matig tot vrij krachtig uit westzuidwest en zwak in het noorden van het land uit veranderlijke richtingen.

Vrijdag is het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, die 's avonds ten zuiden van Samber en Maas een winters karakter kunnen aannemen. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. De wind spant aan en wordt matig tot vrij krachtig en ruimt van het zuidwesten naar het noorden tot het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren