Tagtik

Ook donderdag nog buien

Donderdagochtend is het eerst nog regenachtig in het zuidoosten van het land. Overdag wordt het overal wisselvallig met in de loop van de dag enkele buien die lokaal pittig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden. De wind waait eerst nog vrij krachtig of aan zee krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 70 à 80 km/u. In de namiddag neemt de wind wat in kracht af. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en in het eerste deel van volgende nacht is het wisselend bewolkt met nog enkele lokale buien. Later in de nacht wordt het droog met op de meeste plaatsen brede opklaringen maar geleidelijk ook hoge bewolking vanaf het zuiden. Over het reliëf ten zuiden van Samber en Maas vormt er zich laaghangende bewolking die lokaal het zicht kan gaan beperken op de hoogten. Het koelt af tussen lokaal 0 graden in de Ardennen en 4 à 5 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidwest en krimpt in de loop van de nacht naar zuid.

Vrijdagochtend is nog droog maar al snel wordt het zwaarbewolkt met geleidelijk perioden van regen vanaf het zuidwesten. In de Ardennen en Belgisch Lotharingen gaat het aanhoudend regenen. De maxima worden 's avonds bereikt en liggen tussen 8 of 9 graden op de Ardense Hoogten en 11 à 12 graden in de lage gebieden. De zuidenwind neemt toe in kracht en wordt vrij krachtig tot soms krachtig en ruimt tegen de avond naar zuidwest. De rukwinden lopen op tot rond 70 km/u, op de Ardense Hoogten mogelijk wat meer.

Zaterdag vertoeven we in een subtropische luchtmassa en liggen we op het grensvlak met iets minder zachte lucht ten noordwesten van ons land. Hierbij kan het langdurig regenen, al kan het in de loop van de dag droger gaan worden vanaf het zuidoosten. In het noordwesten blijft het wellicht nog lang regenachtig. Vooral ten zuiden van Samber en Maas zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen erg hoog, tussen 12 graden op de hoogten en 15 à 16 graden in Vlaanderen. De wind waait soms krachtig uit het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren