Tagtik

Opvallend warm op eerste dag van het jaar

Zondag wordt het zwaarbewolkt met eerst wat plaatselijke regen. In de namiddag valt er stilaan meer regen vanaf de Franse grens. De maxima worden tijdens de ochtenduren bereikt en liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden elders. In de loop van de namiddag wordt het iets minder zacht. De matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind krimpt naar het zuiden en neemt verder af. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht bepaalt een golvende storing ons weer. Plaatselijk valt er daarbij flink wat regen. De minima schommelen tussen 8 en 11 graden. De matige zuidelijke wind ruimt 's nachts over het noordwestelijke deel van het land naar west tot noordwest en neemt daar dan af tot zwak.

Maandag zwabbert er een regenzone over onze regio, waarbij er plaatselijk veel regen kan vallen. Er is nog onzekerheid over de precieze locatie, maar wellicht valt de meeste neerslag over het centrum van het land. De maxima worden tijdens de ochtend bereikt, rond 10 graden in het westen tot 14 graden in het oosten. In de loop van de namiddag gaat het kwik naar beneden en daalt in het centrum onder 10 graden. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Dinsdag blijft het droog met soms brede opklaringen, vooral in Laag-België. Tijdens de ochtend kan lage bewolking voor mist zorgen over de Ardennen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het westen. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden bij een matige zuidelijke wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren