Probeer deze pompoencurry eens!
Stilaan worden de laatste pompoenen van het veld gehaald. Zodra de nachtvorst op komst is, moeten ze van het veld gehaald worden want daar kunnen ze echt niet tegen. Pompoensoep, pompoenfrietjes, pompoencake, geroosterde pompoen … waarschijnlijk hebben jullie al heel wat creaties gemaakt met deze veelzijdige groente.
Maar dook je al eens in de Indische keuken met deze heerlijke pompoencurry?
Nodig voor 4 personen:
-een ui
-1 kg pompoen
-3 wortelen in blokjes van 3 cm
-100 g rode currypasta
-2 tomaten
-400 ml kokosmelk
-een blik linzen
-pompoenpitjes, pinda’s of cashewnoten
-koriander of peterselie
Aan het werk
Fruit een ui aan in een beetje boter en voeg de pompoen, de wortelblokjes en de currypasta toe. Bak dit alles even al roerend aan en giet dan een beetje water, 2 in stukken gesneden tomaten en 400 ml kokosmelk bij. Laat dit een tiental minuten sudderen tot de groenten bijna beetgaar zijn.
Doe er vervolgens een blik uitgelekte linzen bij. Laat even doorverwarmen en bestrooi met pompoenpitjes, pinda’s of cashewnoten en koriander of peterselie.
Serveer met een schijfje limoen en naanbrood of rijst.
(FVDV for Tagtik/Picture: Photo by Weronika Krztoń on Unsplash)