Tagtik

Regen en opklaringen wisselen elkaar af

Maandagochtend is het nog vrij zonnig met hoge bewolking. Vanaf het westen neemt de bewolking snel toe en vooral na de middag krijgen we wat lichte regen of enkele buitjes. Op sommige plaatsen blijft het ook gewoon droog. Op het einde van de namiddag is het in de noordwestelijke helft van het land opnieuw droog en licht bewolkt. De maxima liggen rond 14 graden in de Hoge Venen, rond 15 graden aan zee en rond 18 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest en ruimt bij de passage van de zwakke storing naar het noordwesten. Dat meldt het KMI.

Maandagavond kan er nog een laatste bui vallen in het oosten van het land. Later op de avond en nacht wordt het overal licht bewolkt tot helder. De wind valt zo goed als volledig weg en op veel plaatsen kan nevel of lokaal ook mist ontstaan. De minima liggen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 8 graden aan de kust.

Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we dinsdag rustig weer met wolkenvelden en mooie opklaringen. De temperaturen klimmen naar waarden tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden in de andere regio's. De wind is zwak en veranderlijk.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren