Tagtik

Regen, regen, regen: niet meteen aangenaam zomerweer

Woensdag is het wisselend bewolkt met eerst nog een paar lokale buien, vooral dan over het centrum en het oosten van het land waar een donderslag niet uitgesloten is. In de namiddag wordt het overwegend droog vanaf het westen met bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Ardennen, 20 graden aan zee en 21 of 22 graden in de meeste andere streken. De westenwind waait overwegend matig. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en in het begin van volgende nacht neemt de bewolking vanaf het westen toe. Later tijdens de nacht gaat het matig regenen vanaf de kust. De minima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 14 of 15 graden over het westen. Eerst is de wind zwak, daarna wordt hij matig uit zuidelijke richtingen.

Donderdag is het zwaarbewolkt met vaak regen. Er kan lokaal flink wat neerslag vallen. Het is koel met maar maxima van 15 graden in de Hoge Ardennen tot 19 of 20 graden elders. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met pieken tot 50 km/u. Aan zee is de wind soms krachtig met rukwinden tot 60 km/u.

Vrijdag gaat het eerst regenen. In de loop van de dag wordt de neerslag buiig met kans op lokaal onweer. Het is enkele graden zachter bij maxima van 20 tot 24 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.

Zaterdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien. Lokaal onweer is mogelijk bij maxima van 20 tot 24 graden. Er waait een meestal matige en aan zee soms een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren