Tagtik

Regenachtig weekend staat voor de deur

Plan dit weekend geen tuinfeest of barbecue want de weergoden zullen roet in het eten gooien.

Vrijdagochtend is er kans op nevel en soms dichte mist. Het ochtendgrijs trekt vrij snel op. Later trekt een buienzone vanaf de kust naar het centrale deel van het land, waar het tegen de middag aankomt. Daarna trekt de buienlijn verder naar de Ardennen in de namiddag. Er kunnen daarbij enkele donderslagen te horen zijn en er zijn plaatselijk rukwinden mogelijk. Aan de achterkant wordt het droger met opklaringen, die in de namiddag vanaf de kust binnentrekken. We halen maxima van 17 graden in de Hoge Ardennen, 19 graden aan zee en tot 21 of 22 graden elders. De wind is eerst zwak uit west-zuidwest, ruimt later naar het west-noordwesten vanaf de kust en wordt matig. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht wordt het droog en klaart het uit. In de kustregio blijft het wisselend bewolkt met soms een bui. Het kwik daalt naar 6 graden in sommige Ardense valleien en 14 graden aan zee. De wind draait naar het west-zuidwesten en zwakt af.

Zaterdag wordt het wat warmer met af en toe nog een streep zon in de ochtend. In de loop van de dag neemt de bewolking toe met in het noordwesten kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen, 21 graden aan zee en 22 of 23 graden op de meeste andere plaatsen. De wind wordt matig uit het zuidwesten, aan zee soms vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/u.

Zondag trekt er een golvend front over het land en wordt het zwaarbewolkt met regen, of soms buiige regen. In de kustregio kunnen er in de loop van de namiddag opklaringen verschijnen. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Op maandag ligt de regenzone nog steeds over de oostelijke helft, maar trekt in de loop van de dag weg naar Duitsland. Erachter stroomt er onstabiele zeelucht binnen en vallen er een paar buien. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten, later zwak en ruimend naar het noordwesten tot noorden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren