Tagtik

Regenbuien op maandag

Maandag wordt het wisselvallig en winderig met geregeld buien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Lokaal is daarbij ook onweer mogelijk. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in de Hoge Venen, rond 16 graden aan zee en tussen 16 en 18 graden in het binnenland. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest, met rukwinden, die lokaal kunnen oplopen naar waarden tussen 60 en 70 km/h. Aan zee waait de wind vrij krachtig tot krachtig. Dat meldt het KMI.

Komende nacht blijft het wisselend bewolkt met geregeld buien. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in het centrum. De matige tot vrij krachtige zuidwestenwind neemt af tot matig.

Dinsdag zijn er eerst veel lage wolken, maar geleidelijk verschijnen er steeds meer opklaringen. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar in het noordwesten, en dan vooral aan zee, is er kans op buien. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden op het Ardense reliëf en 16 of 17 graden in het centrum. Er staat een matige zuidwestenwind die krimpt naar het zuiden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren